SSD Sağlık Testi Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

Bilgisayarda SSD sağlık testi nasıl yapılır bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımız sayesinde nasıl yapıldığını detaylarıyla öğreneceksiniz.

SSD Sağlık Testi Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

Bilgisayarınızda takılı olan SSD sürücünüzün sağlıklı çalışıp çalışmadığını merak ediyor musunuz? SSD sağlık testi nasıl yapılır merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

SSD sağlık durumu nasıl öğrenilir diye soracak olursanız bizlere bu konuda Hard Disk Sentinel adlı programı yardımcı olacaktır.

Yukarıda yer alan linkten bu programı bilgisayarınıza indirin. Ardından indirmiş olduğunuz zip dosyasına sağ tıklayarak klasöre ayıkla seçeneğine tıklayın.

Klasöre ayıklama işleminden sonra klasörün içerisine girin ve setup dosyasına çift tıklayarak çalıştırın. Ardından kurulum işlemlerini tamamlayın.

ssd sağlık testi programı

İndirmiş olduğumuz program deneme sürümü olduğu için programı ilk açtığınızda karşınıza bir pencere gelecektir. Burada sizden kayıt anahtarı isteyecektir.

Bizim bu yazımız içerisinde yapacağımız işlemler için kayıt anahtarı ile işimiz olmadığı için bu pencereyi kapatabilirsiniz.

ssd sağlığı yükseltme

Programı açtığınızda sol kısımdan bilgisayarınıza bağlı olan disklerinizi görebilirsiniz. Sağlık durumunu görmek istediğiniz diskinize tıklayarak sağ kısımda yer alan Genel bakış sekmesinde Performans ve Sağlık yüzdesini görebilirsiniz.

Bilgisayarınızda birden fazla disk takılı ise sol kısımdan tek tek ayrı bir şekilde sağlık durumlarını görüntüleyebilir herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

SSD sağlık testi işlemi için kullandığımız bu program içerisinde ayrıca diskinizin sıcaklık seviyesinide görüntüleyebilirsiniz. Üst kısımdan Sıcaklık sekmesine tıklayarak bu bölüme kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ssd sağlık durumu kaç olmalı diye soruyorsanız %80 – %100 arası olan SSD veya HDD diskleri sağlıklı diyebiliriz. Fakat bu durum farklı nedenlerden dolayı değişkenlik gösterebilir.

Otomatik driver yükleme nasıl yapılır bilmiyorsanız Otomatik Driver Yükleme Nasıl Yapılır? – [Detaylı Anlatım] başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın