Telefona Gelen Reklam Mesajları Engelleme (2024)

Telefona gelen reklam mesajları engelleme nasıl yapılır bilmiyorsanız yazımızın içerisinde yer alan adımları sırasıyla takip edebilirsiniz.

Telefona Gelen Reklam Mesajları Engelleme (2024)

Telefonunuza SMS olarak gelen reklam mesajlarını engelliyebileceğinizi biliyor muydunuz? Telefona gelen reklam mesajları engelleme adımları için aşağıdaki yolu izleyin.

  • Tarayıcınızı açın.
  • Adres çubuğuna “iys.gov.tr” yazın.
  • Açılan sayfada sağ üst köşeden Vatandaş Girişi butonuna tıklayın.

SMS ENGELLEME e-Devlet

İleti Yönetim Sistemi platformuna e-Devlet şifresi, cep numarası veya e posta adresiniz ile giriş yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere cep numarası ile giriş yapmayı göstereceğiz.

İletişim bilgileriyle giriş kısmında yer alan Telefon Numarası bölümüne cep numaranızı yazın ve ardından Doğrulama kodu gönder butonuna tıklayın.

Telefonunuza SMS olarak gelen kodu siteye yer alan gerekli alana girin ve sisteme başarılı bir şekilde giriş yapın.

BTK sms engelleme

Doğrulama işlemini tamamladıktan sonra karşınıza İzinlerim sayfası gelecektir. Burada abone olduğunuz hizmet sağlayıcıların listesini göreceksiniz.

Hizmet sağlayıcıları listesinde istemediğiniz markaları tespit edip ONAY kısmını RET yaptığınızda artık bu markalardan SMS almayacaksınız.

Sadece Mesaj izni kısmını RET olarak ayarlarsanız marka size mesaj gönderemez fakat arama yaparak reklam bilgilendirmesi yapabilir.

Arama izni ve mesaj izni kısımlarını RET olarak değiştirirseniz artık o markadan hem mesaj almayacaksınız hem de aranmayacaksınız.

Telefona gelen reklam mesajları engelleme işlemi bu kadar basit. Sizlerde yazımızda yer alan adımları takip ederek sisteme giriş yapabilir bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere SMS ENGELLEME e-Devlet işlemi nasıl yapılır ondan bahsettik. Yazının altında yer alan yorumlar bölümünde bu konu hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Telefona gelen reklam mesajlarını engelleme e-devlet üzerinden nasıl yapılır merak ediyorsanız aşağıdaki adımları izleyin.

  • e-Devlet sitesine girin.
  • T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle sisteme giriş yapın.
  • Arama bölümüne “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi” yazın.

Yukarıdaki adımları takip ederek istenmeyen sms, e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz veya yazımız içerisinde yer alan yöntemi uygulayabilirsiniz.

e-Devlet 4A hizmet dökümü hatası yaşıyorsanız çözümü için e-Devlet 4a Hizmet Dökümü Hatası Çözümü başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın