Mernis Sorgu Hatası Nasıl Çözülür?

Bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda e devlet üzerinde mernis sorgu hatası alıyorsanız çözümü için yazımız içerisindekileri okuyun.

Mernis Sorgu Hatası Nasıl Çözülür?

E devlet üzerinde bir işlemi gerçekleştirirken mernis sorgu hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için hatanın olası nedenlerini ve çözüm yollarını sizler için hazırladık.

E devlet platformunda bir işlem yapmak istediğinizde aşağıdaki görselde olduğu gibi sarı renkli bir uyarı alıyorsanız bunun olası nedenleri şu şekildedir:

  • İnternet bağlantınız anlık olarak kopmuş olabilir.
  • E devlet sunucularında sorun olabilir.
  • İşlem yapmak istediğiniz hizmette yoğunluk olabilir.

Mernis Hatası Nasıl Düzeltilir

İlk olarak bağlantınızın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Bunun için modeminizi kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Modeminiz açıldıktan sonra E devlete giriş yaparak herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edin.

İkinci maddeye gelecek olursak E devlet sunucularında bazı zamanlar geçici arızalar meydana gelebilmektedir. Bu durum sizden kaynaklı olmadığından dolayı farklı bir zaman diliminde tekrardan işlem yapmayı deneyebilir sorunun giderilip giderilmediğin teyit edebilirsiniz.

Üçüncü maddeye gelecek olursak işlem yapmak istediğiniz hizmette örneğin yukarıdaki görselde olduğu gibi Burs öğrenim kredisi başvurusu hizmetinde yoğunluktan dolayı hizmette sorun yaşanabilir.

Yoğunluktan dolayı sorun yaşandığını düşünüyorsanız farklı bir zamanda tekrardan işlem yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca farklı bir cihaz üzerinden e devleti kullanmayı deneyebilirsiniz örneğin mobilde bu hatayı alıyorsanız bilgisayarınızda bu hatayı alıp almadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Böylece mernis sorgu hatası konusunu detaylı bir şekilde ele almış olduk. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

E devlette servis hatası ile karşılaşıyorsanız çözümü için E Devlet Servis Hatası Nasıl Çözülür? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum yapın