Tap To Reset Your Instagram Password Mesajı (Bilgi)

Telefonunuza mail veya sms olarak tap to reset your instagram password mesajı geliyorsa konu hakkında detaylı bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

Tap To Reset Your Instagram Password Mesajı (Bilgi)

Bu yazımızda son zamanlarda sıkça karşılaşılan tap to reset your instagram password mesajı hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Bu konuyu araştırıyor ve merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Öncelikle Tap to reset your Instagram password ne demek bunu bilmek gerekir. Karşılaşmış olduğunuz bu mesaj instagram hesabınızın şifresini sıfırlama ile alakalıdır.

Peki bu mesaj gerçekten Instagram üzerinden mi gelmektedir. İşte burası konunun can alıcı noktasıdır. Eğer Instagram hesabınızda herhangi bir şifre sıfırlama isteği gerçekleştirmediyseniz dikkatli olmanız gerekir.

Tap to reset your Instagram password ne demek

Kötü amaçlı kişiler Instagram hesabınızı ele geçirmek için çeşitli yollara başvurmaktadır. Bu yollardan biriside mail adresinize veya telefonunuza SMS olarak instagram hesabınızın şifresini sıfırlayın şeklinde sahte mesaj göndermeleridir.

Yukarıda paylaşmış olduğumuz görsel bu duruma örnektir. Eğer bu tarz mesajlar alıyorsanız kesinlikle içerisinde yer alan linklere tıklamamalısınız. Bu tarz linklere tıkladığınızda genellikle sizleri sahte bir siteye yönlendirir ve bu sitede sizlerden kullanıcı bilgileriniz istenir.

Instagram hesabınızı bu tarz kötü amaçlı eylemlerden korumak için iki faktörlü doğrulamayı açmalısınız. Instagram’da iki faktörlü doğrulama özelliğini açmak için şu adımları izleyin;

  • Instagram’da profilinize gelin.
  • Sağ üst köşeden üç çizgiye dokunun.
  • Ayarlar ve Gizlilik sekmesine girin.
  • Ardından Hesaplar Merkezi kısmına basın.

instagram iki faktörlü doğrulama açma

Hesaplar Merkezi kısmında Şifre ve Güvenlik sekmesine gelin. İki faktörlü kimlik doğrulaması kısmına dokunun. Buradan hesabınızın güvenliğini kolaylıkla arttırabilirsiniz.

Instagram hesabınızda iki faktörlü doğrulamayı aktif ettiğinizde kötü amaçlı kişilerin hesabınıza erişmesi için doğrulama koduna ihtiyaçları olacaktır. Bu doğrulama kodu sizin telefonunuza gönderildiği için hesabınıza erişim sağlayamayacaklardır.

Bu yazımızda sizlere tap to reset your instagram password mesajı hakkında detaylı bilgiye yer verdik. Konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Instagram hareket durumu kapatma nasıl yapılır bilmiyorsanız Instagram Hareket Durumu Kapatma (Resimli) başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın