Hepimizin evlerinde artık akıllı televizyonlar, tabletler ve bilgisayarlar mevcut. Bu tür teknolojik ürünlerde zaman zaman birtakım hatalar meydana gelebiliyor. Bu hatalardan biriside power saving mode hatası.
Power saving mode hatası nedir, bu hatanın çözümü için neler yapmalıyız bu soruların cevabı için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Power Saving Mode Hatası Nedir? – Nasıl Çözülür?
Öncelikle power saving mode hatası nedir ondan bahsedelim. Genel olarak bilgisayarınızın kasası ile monitör arasındaki kablonun yuvasından çıkmasından kaynaklanmaktadır.
Kasa ile monitör arasındaki kablonun çıkması halinde monitörünüzün ekranında power saving mode yazısı belirir. Aslında bu bir hata mesajı değildir. Sadece bir uyarı mesajıdır.
Yani bu uyarı mesajı donanımsal bir sorundur. Monitörünüze giden kabloyu kontrol ederek gerekirse yeniden çıkarıp takmak sorunu çözmenize yardımcı olabilir.
Power saving mode hatası bilgisayar kasanız ile monitör arasındaki kablodan kaynaklanacağı gibi başka sorunlardan dolayıda karşınıza çıkabilir.
Örneğin bilgisayarınızda takılı olan ramler yuvasından çıkmış olabilir. Bu durumda power saving mode yazısı ile karşılaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken anakartınızın üzerinde takılı olan ramleri sırasıyla çıkarıp tekrardan düzgün bir şekilde takmak çözüm için yeterli olabilir.
Eğer hala bu hata ile karşılaşıyorsanız çözümü için bilgisayarınızın BİOS ayarlarına giriş yaparak güç modunu kapatın. BİOS menüleri anakarttan anakarta değişiklik gösterebilir. Bunun için kendi modelinize uygun bios ayarını internet üzerinden araştırma yaparak bulabilirsiniz.
Bilgisayarınızın kasası içerisindeki giden tüm kabloları kontrol edin. Takılması gerekip takılmamış yani boşta olan bir kablo varsa gerekli yuvaya takın.
Power saving hatası hala devam ediyorsa bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin. Bunun için bilgisayarınızı yeniden başlatın ve klavyenizden F8 tuşuna sürekli olarak basın. Daha sonra karşınıza güvenli modda başlat gibi bir yazı çıkacaktır. Buradan güvenli modda bilgisayarınızı başlatın.
Monitörünüzün sıcaklığını kontrol edin. Eğer aşırı ısınma varsa power saving mode hatası ile karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda 1-2 saat süre kadar bilgisayarınızı kapalı tutun. Daha sonra tekrardan açmayı deneyin.
Yukarıdaki tüm adımları uyguladığınız halde sorun düzelmediyse monitörünüzün kullanım kılavuzunu okuyun. Kullanım kılavuzunda aldığınız hata ile alakalı kısmı bulun ve durumu bu şekilde çözmeye çalışın.
Akıllı televizyonunuzda ci modülü yok hatası ile karşılaşıyorsanız sorunun çözümü için CI Modülü Yok Hatası Nasıl Düzeltilir? – Kesin Çözüm başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.