Ağda Kayıtlı Değil Hatası – Nasıl Çözülür? (2024)

Android kullanıcılarının sıkça karşılaştığı ağda kayıtlı değil hatası neden kaynaklanır ve nasıl çözülür bunları öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Ağda Kayıtlı Değil Hatası – Nasıl Çözülür? (2024)

Ağda kayıtlı değil hatası çözümü için öncelikle yapmanız gereken cihazınızda takılı olan sim kartınızı çıkarıp yeniden takmak olacaktır.

Telefonunuzda takılı olan sim kartınız yuvasından çıkmış veya yerinden oynamış olabilir.

Böyle bir durumda telefonunuz sim kartınızı okuyamayacağı için ağda kayıtlı değil hatası ile karşılaşırsınız.

İlk yöntem olan sim kartı çıkarıp takma işleminden sonra birçok Android kullanıcısı bu hatadan kurtuluyor.

Peki bu işlemi uyguladığınız halde hâla ağda kayıtlı değil samsung hata mesajı ile karşılaşıyorsanız telefonunuzun Ayarlar menüsüne giriş yapın.

Ayarlar menüsünden hücresel veri veya mobil ağlar sekmesine gelin. Bu menü telefon marka ve modeline göre değişik isimlerde olabilir.

Bu menüden eğer sim kartınız 4.5G ise sadece 3G seçeneğini seçin. Bunu uyguladıktan sonra ağda kayıtlı değil hatası alıp almadığınızı kontrol edin.

Ağda kayıtlı değil hatası yaşıyorsanız IMEI numaranız kayıt dışı olabilir. Bu gibi bir durumda bu hata mesajıyla karşılaşabilirsiniz.

IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır?

Telefonunuzda kayıtlı olan IMEI numaranızın kayıtlı olup olmadığını merak ediyorsanız kontrol edin. Bunun için e-devlet sistemini kullanabilirsiniz.

Öncelikle IMEI nedir ondan bahsedelim. Akıllı telefonlara üretim aşamasında IMEI numaraları yüklenmektedir.

Bu IMEI numaraları her bir cihazın kimlik numarası görevini görmektedir. 15 haneden oluşur ve her biri benzersiz numaralardır.

Peki IMEI numaramızın kayıtlı olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz diyorsanız oldukça basit bir yöntemi vardır.

Sizlerde IMEI numaranızı sorgulamak istiyorsanız yapmanız gereken ilk olarak e devlet sitesine giriş yapmak olacaktır.

E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra ana sayfada karşınıza bir arama penceresi gelecektir.

Arama penceresine imei sorgulama yazarak çıkan sonuca tıklayın. Ardından açılan ekranda sizlerden 15 haneden oluşan IMEI numaranız istenecektir.

imei sorgulama nasıl yapılır

Telefonda IMEI numarası nasıl öğrenilir diye soruyorsanız bu işlemde oldukça basittir.

Telefonunuzda numara çevirme ekranını açın. Ardından *#06# kodunu yazın. Karşınıza 15 haneli IMEI numaranız gelecektir.

Bu numarayı e devlet üzerinde açtığınız imei sorgulama ekranında yer alan kutucuğa yapıştırın. Daha sonra sorgula butonuna basın.

Yapmanız gerekenler bu kadar. Sorgula dedikten sonra telefonunuz hakkında detaylı bilgiler önünüze gelecektir.

Detaylı bilgileri gördüğünüzde Durum yazan kısmı kontrol edin. Eğer o kısımda IMEI NUMARASI KAYITLI yazıyorsa sorun yok demektir.

Ağda Kayıtlı Değil Ne Demek

Telefonunuzda karşılaştığınız ağda kayıtlı değil ne demek diye soracak olursanız genel olarak hücresel verinin sinyal alamadığı durumlarda ortaya çıkmaktadır.

Kısacası telefonunuzda kullandığınız hattınız bulunduğunuz ortamda çekmiyor demektir. Sim kartınızı çıkarıp takmayı veya çekim gücü yüksek olan bir yere gitmeyi deneyebilirsiniz.

Android cihazınızda durduruldu hatası ile karşılaşıyorsanız çözümü için yapmanız gerekenleri Android Durduruldu Hatası Nedir? – Kesin Çözümü adlı yazımızda bulabilirsiniz.

Yorum yapın