LOL Kod Yürütülmesi Devam Edemiyor Hatası (Çözümü)

Bilgisayarda lol kod yürütülmesi devam edemiyor hatası ile karşılaşıyorsanız çözümü için yapmanız gerekenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

LOL Kod Yürütülmesi Devam Edemiyor Hatası (Çözümü)

League of Legends oyununu açmak istediğinizde lol kod yürütülmesi devam edemiyor hatası alıyorsanız çözümü için doğru yerdesiniz. Yazımız içerisinde yer alan adımları takip ederek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Bu hata ile karşılaşmanızın sebebi bilgisayarınızda Direct-X yüklü olmamasından veya eski sürümünün yüklü olmasından kaynaklıdır. Direct X’in en son sürümünü bilgisayarımıza yükleyerek bu hatadan kurtulacağız.

Yukarıda yer alan adresi ziyaret ederek Download butonuna basın. Ardından bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz dxwebsetup.exe dosyasına çift tıklayıp çalıştırın. Kurulumu tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bilgisayarınız yeniden açıldıktan sonra aşağıda yer alan Visual C++ paketini bilgisayarınıza indirin. Ardından çift tıklayıp çalıştırarak bilgisayarınıza kurun.

Bilgisayarınızda vcruntime140.dll vb. dll dosyaları eksik ise Visual C++ paketi hepsini içermektedir. Bu paketi kurduktan sonra pekçok dll hatası bilgisayarınızda çözülmüş olacaktır.

LOL d3dx9_39.dll hatası düzelmiyor ise Riot Games’in bizlere sunduğu otomatik sorun giderme aracını bilgisayarınıza indirin. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız şu adımları izleyin;

  • Hextech Repair Tool adresini ziyaret edin.
  • Ardından Download for Windows butonuna tıklayın.

hextech repair tool

Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz onarım aracına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın ardından aracı bilgisayarınıza kurun. Kurmuş olduğunuz otomatik onarım aracı LoL dll hatası sorunlarını sizler için çözmeye çalışacaktır.

d3dx9_39.dll Nereye Atılır LOL

Bilgisayarınıza manuel olarak d3dx9_39.dll dosyasını indirdiyseniz 64 bit sistem türüne sahip bilgisayarlar için C:\Windows\SysWOW64 klasörüne kopyalayın.

Eğer bilgisayarınız 32 bit sistem türüne sahip ise eksik DLL dosyalarını C:\Windows\System32 klasörü içerisine kopyalayabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere lol kod yürütülmesi devam edemiyor hatası çözüm yollarından bahsettik. Konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

LOL oyuncular hazır değil hatası alıyorsanız çözümü için LOL Oyuncular Hazır Değil Hatası (Çözümü) başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın